MENU
Fashion,Outfits

Wardrobe staple #2

13:42 | September 9, 2014

IMG_1725
PÅ LISTAN ÖVER mina wardrobe staples finner vi en basic turtleneck (vill ni se mitt andra inlägg jag gjorde, wardrobe staples #1 så har ni det här (länk). En basic turtleneck är ett sådant plagg som väldigt många välklädda kvinnor har i sin garderob. Men som med alla basplagg är det också ett sådant plagg som man kanske inte reflekterar över när någon bär. Vilket man kanske kan tycka är lite tråkigt – men det gör att man kan bära de plaggen om och om igen till olika saker utan att någon reflekterar över det. Vilket gör dom otroligt användbara. Detta gäller såväl enkla t-shirts som svarta jeans men under hösten skulle jag ändå säga att en turtleneck är mer essentiell då den är heltäckande. Kombinerat med att man alltid ser välklädd och “put together” ut i en turtleneck gör den till ett av de bästa plaggen i min garderob. Så i detta inlägget tänkte jag lista de sätt jag gillar att bära den.

ON THE LIST of my wardrobe staples and favorite pieces from my closet is the basic turtleneck (if you would like to see the first post I made, wardrobe staples #1 it’s here (link). A basic turtleneck is the type of garment a lot of well-dressed women have in their closets but it might not be something you reflect over them wearing. This is true for all basics like the simple t-shirts or the black jean. This might be something you would consider boring – but this makes it possible for you to wear those garments over and over again, combining it with different things without someone reflecting over that it’s the same simple top. And for fall I consider the turtleneck the most essential piece as you will always look well dressed when wearing one. So in this post I will write about my favorite ways of wearing it.

IMG_1682IMG_1757IMG_1604
Classy, fashionable and simple. Så enkel men så bra. Förutom att den är väldigt snygg för sig själv så som jag bär den på bilderna (adderat ett par handskar för en extra snygg “juvelrånare look” hehe) så är den också superfin till alla tänkbara ytterplagg, som en kappa tillexempel. Den är också snygg under en blazer. Eller en av mina personliga favoriter: under en svart pälsväst. Att den är heltäckande gör också att man ser mer “påklädd” ut vilket gör att den funkar utmärkt med handskar under en kofta ganska långt in på hösten. Man kan även ha den under en tjockare stickad turtleneck för extra värme.

Classy, fashionable yet simple. So easy but so good. Not only does it look good all by it self like I’m wearing it in the picture (I added some gloves for an extra cute “jewelry robber look” haha kidding) it also look fantastic underneath all sorts of outerwear. Like a coat for example. It also looks good under blazers, or my personal favorite: underneath a black fur vest. The fact that your skin is fully covered also makes you look more “dressed” which makes it possible for you to wear it with a cardigan and some gloves for fall. You can also wear it underneath a bigger knitted turtleneck to keep you extra worm!

IMG_1603

IMG_1542

xoxo

The whole outfit:
Shoes: ZARA (old)
Sunglasses: GIVENCHY (here)
Gloves: CAROLINA AMATO (here)
Bag: 3.1 PHILLIP LIM (here)
Jeans: LINDEX

And the turtleneck is by Rachel Pally and is available here (link)

 

Lots of love, J

 Follow me on bloglovin

 

8 Responses to “Wardrobe staple #2”

  • johannaolsson on

   Så fort jag kan. Vill att det ska bli bra! Kommer gå snabbare för mig att göra dom andra sen när jag väl har fått in en grund på hur jag vill ha dom. Hoppas ni förstår :)

   Reply
 1. amanda on

  Åh jag verkligen älskar din make up! Den är så naturlig och fin :) finns de nån möjlighet att du kan göra en video hur du sminkar dig? Kramis

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)