MENU
London

A day at the Marylebone

18:27 | February 1, 2017

Usually when I’m in London I stay with my sister and then when we are in Stockholm she stays with me. A fine little arrangement we have. But this time she had hooked us all up with some hotel stays starting of with a beautiful day at The Marylebone hotel. We got a super cute little suite and I loved this specific rooms interior feel with the minty blue tones. The scent in this room is absolutely divine and makes you feel straight at home. I actually asked the staff about it and they told me it was specifically created for the hotel and that specific room. Wonderful detail! The feel of the hotel it self is extremely contemporary but with a very homie feel which is a hard combination to achieve. Especially at night with the fireplaces and all the sit down areas you really get the feel of you being in someone else’s Marylebone townhouse. The hotel is a part of the Doyle collection that has 3 different hotels in London with very specific styles that sort of suits the area that they are in which I really love. One of my favorite things about The Marylebone is actually the location since Marylebone is one of absolute favorite areas in London. It is super central yet very cozy with a lot of restaurants, cafes and shops. So if you’re ever in London, for what ever reason, I can highly recommend staying at this hotel because of the location and general feel of the hotel which has achieved the the feel of you being at a gorgeous 5-star hotel but still feel at home.

Vanligtvis när jag i London så brukar jag bo hos min syster, och när vi är i Stockholm så bor vi hos mig. Ett fint litet arrangemang vi har! Men den här gången så hade hon fixat att vi skulle få bo på lite hotell. Så vi fick en helt fantastisk dag på The Marylebone. Vi fick en super fin liten suite, älskade just detta rummets känsla med de mintgröna detaljerna. Doften i denna sviten var också helt fantastisk och någonting alldeles speciellt som jag kände med en gång. Den fick mig verkligen att känna mig hemma där. Jag frågade personalen om doften och de berättade för mig att den var speciellt framtagen för hotellet och för det rummet. Underbar detalj! Känslan på hotellet i övrigt är väldigt modern men ändå med en hemtrevlig känsla, vilket är ganska svår kombination att få fram. Speciellt på kvällen kände man verkligen som att man var hemma i någons Marylebone townhouse med alla tända brasor och lounge delar i olika rum. Hotellet är en del av The Doyle Collection som har 3 olika hotell i olika delar av London med väldigt specifika stilar som passar just de området. Något jag gillade speciellt mycket med just The Marylebone är faktiskt just området då det är ett av mina favorit områden i London. Det är verkligen centralt med massvis med restauranger, cafes och butiker. Så om ni någon gång är i London, i vilket ärende som helst, så rekommenderar jag verkligen er att bo på detta hotel på grund av området men också på grund av den generella känslan av att man är på ett lyxigt 5-stjärnigt hotell men fortfarande känner sig precis som hemma!

One Response to “A day at the Marylebone”

  1. Viktoria on

    Hej! Vet att du bott i London en tid, undrar om du gjort ett inlägg om att bo i London? Hur man får tag i lägenheten osv? Har din syster blogg med som man kan följa eller ifall hon gjort något inlägg om att bo där? Vill så gärna flytta dit! Kram

    Reply

Leave a Reply

  • (will not be published)