MENU
Personal

#WCW – Beyonce, Taylor, Rihanna

13:37 | February 17, 2016

So much good stuff going on right now in the music industry I’m doing 3 #WCW in one post today!

Så mycket bra just nu i musik världen så jag var tvungen att köra 3 #WCW idag!

Beyoncé’s new video for formation is just so good on so many levels, yet I’m sure I’m only understanding half of the levels to why it’s so good. First we have the fashion of course; the romantic ruffles, the braids, the chokers, the natural afros and of course those gucci suits! Then we have the lyrics and all the references to black history which to me, who sort of is the definition of a white girl, is so cool and powerful! The police car sinking in the end and the “don’t shoot us” graffiti wall with the little boy dancing in front of the police is so amazing. And the references to Katrina and the black panthers. But she has received so much bad press for these references – especially by black people. In their opinion there aren’t enough mentionings of these important events and that the song is mostly about Beyonce herself. But let’s not forget Beyonce is a performance artist and this is her way of spreading the message and making sure it’s being watched by the masses. People are also upset that she is “generalizing” black people by her references to Red Lobster, afro hair, “jackson 5 nostrils” and what to me is the coolest line that she’s got hot sauce in her bag. I think people should be proud of their heritage and culture and that is what Beyonce is doing in this video and she makes me wanna have som cornbread.

Beyoncés nya video till formation är så fantastiskt bra på så många nivåer att jag är säker på att jag bara förstår hälften av varför den är så bra. Då har jag ändå sett den säkert 20 gånger. Eftersom att jag är jag så tänkte jag ta upp modet först – så mycket snyggt! Alla romantiska volanger, flätorna, chokers, afros och såklart Gucci kostymerna. Sedan har vi texten och alla referenser till svart historia. Vilket för mig som typ är definitionen av en så kallad “typical white girl” är så sjukt coola och mäktiga. Polisbilen som sjunker i slutet av videon, graffiti väggen med “don’t shoot us” målat på sig och den lilla pojken som dansar framför poliserna är #majormoment. Liksom referenserna till Katrina, Svarta Pantrarna och slavarbete. Men Beyoncé har fått så mycket kritik för den här låten och videon – speciellt av andra svarta eller Katrina överlevare. Som inte tycker att det nämns tillräckligt om dessa händelser. Men man får inte glömma att Beyoncé är en artist och att detta är hennes sätt att sprida budskapet så att det blir sätt av alla. Många är också upprörda över att hon “generaliserar” svarta människor med sina referenser till Red Lobster, afro hår, “Jackson Five nostrils” och att hon sjunger “I’ve got hot sauce in my bag” vilket jag tycker är typ det coolaste i hela låten. Jag tycker att alla svarta borde vara stolta över sitt arv och sin kultur och det är det Beyoncé är i den här videon!

Taylor Swifts acceptance speech at the Grammys. If you know, you know.

Taylor Swifts tacktal på årets Grammys utdelning. If you know, you know.
Rihanna (and Drake) in the new video for Work. Just because it’s hot. It almost feels like you are not suppose to watch it. Like it’s private and that’s why the video is so good.

Rihanna (och Drake) i deras video för Work. Just because it’s hot. Det känns nästan som att man inte borde titta. Som att det är privat. Därför är den så bra!

Leave a Reply

  • (will not be published)