MENU
Personal

WCW stretch marks

11:33 | January 20, 2016

tumblr_nytez9qjJn1skqlxjo1_500
Picture from the Classy Issue

This weeks WCW I have dedicated to the women body and stretch marks. Things that often gets edited out in pictures in magazines and face-tune smoothed out on Instagram are stretch marks. So people have this idea of that other people don’t have them because it’s never seen anywhere. But basically everyone has either stretch marks or cellulite, especially with larger buts. It’s as natural as women with naturally larger breasts drop. I personally think all these attributes and stretch marks are beautiful and natural. I have just partnered with Karolinska Institutet about a medical study for young girls with body complex. Unfortunately the study is only in Swedish, but it’s for young girls to be set in a group online to talk about their bodys with a group leader.

Denna veckans WCW har jag dedikerat till kvinnors kroppar och speciellt bristningar. Sådant som blir borttaget i photoshop för magasin och face-tune utslätat på allas bilder på Instagram. Vilket leder till att folk tror att andra människor inte har bristningar för att det syns inte någonstans på sociala medier eller i tidningar. Men i stort sätt alla har någon form av celluliter eller bristningar. Speciellt om man har en större rumpa. Det är lika naturligt som att man med naturligt större bröst har ett litet häng. Jag tycker personligen att alla dessa attribut och även bristningar är fina och naturliga. Därför har jag gjort ett mindre samarbete med Karolinska Institutet för att stödja deras medicinska studie för unga tjejer med någon form av komplex över deras kroppar. Den bygger på att unga tjejer pratar med varandra online med en grupp ledare om kropps ideal som ska leda till att man mår bättre med sig själv. Om ni är intresserade av att läsa mer eller vill delta kan ni gå in här.

3 Responses to “WCW stretch marks”

 1. Maika on

  Hi Johanna
  I love to read fashionblogs. That perfect faces, bodies and food. Im a graphic designer and know how this business works. But as u say, there is no “reality” behind it. These kind of reality-deformation makes so many people feel ugly – especially young girls. I think it’s a great idea to show the world the beauty behind the naturalness. And u, as such a famous blogger, u have the possibility to reach so many girls out there:)

  We all should make girls feel more comfortable with their bodies and build up a generation of strong women.

  Thank u and best wishes:)

  Maika

  Reply
 2. pimpong on

  Men alltså, HEJA!
  Jag letar desperat efter en äkthet när jag läser en blogg.
  Jag avföljer instsgramkonton efterhand som jag retar mig på överdrivna retuscheringar.
  Jag älskar fina saker, men fina betyder inte per automatik fläckfria.
  Mer sanna självbilder i media, mindre filter och fler genuina människor. Det är precis vad vi saknar.
  Heja skavanker.
  Ridå.
  Applåder.

  Reply
 3. Modesty on

  åååh heja dig Johanna! Power! Personligen tycker jag bristningar kan vara otroligt vackert på en kropp! Det ser lite ut som tigerränder, jag tycker det ger något intressant över kroppen!!! Jag har själv lite bristningar, på lår och rumpa. Och jag kan komma på mig själv att skämmas över mina egna med tycka andras är vackra, så konstigt…. Men WOW för att du lyfter det :D

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)