MENU
Beauty,Fashion,Hair,Outfits

TRESemmé – perfect pony

9:13 | May 25, 2015

2tresemme_johannaeolsson 3tresemme_johannaeolssontresemme_johannaeo5tresemme_johannaeolssons4tresemme_johannaeolssontresemme_johannaeo6
I have received so many questions from you over the years about how to make “the perfect ponytail” that I usually sport. And to be honest it’s mostly at those times I don’t have the time or energy to do something with it (which happens a lot..). And since I don’t have any hair extensions this is so easy for me to do and one of my go-to looks. So you could say I have developed a certain skill for being lazy with it, haha – and still make it look good. So this look I have created for TRESemmé and now I’m going to let you in on how to make it. So basically what you want is to have your roots straight and sleek and then you want to make it look as thick as possibly at the ends so the actual pony looks thick. Which makes it ideal to wear the day after you have worn it down with curls. Because 1. It’s actually easier to get the top of your hair sleek when it’s a little “greasier” and 2. this look takes you about 1 minute since you already have the curls from the day before (and the curls will make your ponytail appear thicker). So, since this is  a “second day” look I already had some products in it. I have used Seafoam from TRESemmé to make my curls last longer. And now I used that same product again focusing on the roots to make it as easy as possible to get sleek (with a good hold) when I put it up in a pony. You could use a comb for this if you find it difficult to get your hair lay right. And use a really tight elastic for the fastening, all your hair should be pulled as tight as possible. And then I applied the sea salt spray from TRESemmé all over my ponytail and my curls to create a thicker and messier feel. As simple as that! Hope you guys enjoyed and if you have any question feel free to ask me in the comment field. Below you’ll find another video I did for TRESemmé when Marre showed how to make “Hollywood curls” on me. xx.

Jag har fått så himla många frågor genom åren från er om hur man får till den “perfekta hästsvansen” som jag brukar ha. Och för att vara ärlig så är det en look jag bär när jag inte har tid eller energi att göra någonting ordentligt med mitt hår (vilket händer ganska ofta.) Eftersom att jag inte har någon hårförlängning i mitt hår så är det väldigt enkelt för mig att bara sätta upp det i hästsvans. Så därav har jag blivit rätt skillad på att göra någonting så enkelt riktigt snyggt. Så den här looken har jag gjort för TRESemmé där jag ska berätta för er exakt hur jag gör. Så det som man vill få till är att övre delen av håret är rakt och tight åtdraget medan själva hästsvansen ska se så tjock ut som möjligt. Vilket gör den här looken helt perfekt som en “dagen efter look” dagen efter man har haft håret lockigt. För att 1. det är faktiskt enklare att få övre delen av håret så rakt och tight som möjligt när håret inte är nytvättat och 2. den här looken kommer ta dig 1 minut att göra då du redan har gjort grovjobbet dagen innan när du lockade håret (vilket kommer få din hästsvans att se tjockare ut).  Så, eftersom detta är en “dagen efter look” så hade jag redan lite produkter i håret. Jag har använt seafoam från TRESemmé när jag stylade det för att få lockarna att hålla längre. Och nu använde jag samma produkt igen med fokus på övre delen av håret denna gången för att få det så enkelt som möjligt för mig att få det rakt och tight (med bra hållbarhet) när jag ska sätta upp det i en hästsvans. Du kan använda en kam för detta om du tycker det är svårt att få ditt hår att lägga sig rätt. Tänk även på att använda en riktigt tight hårsnodd när du sätter upp det! Allt ditt hår ska vara så hårt åtdraget som möjligt. Sedan applicerade jag bara sea salt spray från TRESemmé över hela min hästsvans med lockarna för att få till en tjockare och lite busiga känsla. Sedan är det klart! Hoppas att ni tyckte det var kul att få ta del av och har ni några frågor så kan ni ställa dessa i kommentarsfältet. Här kan ni kolla på en annan video jag gjort för TRESemme där Marre visar hur man gör snygga “Hollywood lockar”. xx.

4 Responses to “TRESemmé – perfect pony”

Leave a Reply

  • (will not be published)